Perunkirjat luotettavalta toimijalta Ivalossa

Ota yhteyttä

Omaisen ja läheisen poismeno on aina raskas ja pysäyttävä tapahtuma. On tärkeää, että saat omalle surutyöllesi aikaa, mutta samaan aikaan on monia käytännön asioita järjesteltävänä, kuten perunkirjojen teko.

 

Ivalon TaimiTupa on tukenasi, kun suru on tullut kohdallesi. Toimimme pitkällä kokemuksella ja ehdottomalla luottamuksella. Saat meiltä perunkirjojen teon lisäksi myös kaikki muut hautajaisten järjestelyihin liittyvät palvelut. Ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin. Tavoitat meidät puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella.

Kaikki yhteystietomme

Perunkirjoitus on välttämätön

Edesmenneen henkilön testamentti on tärkeä. Suomen laki edellyttää, että kaikkien maassa asuneiden henkilöiden puolesta tehdään perunkirjat. Tämä velvollisuus on sillä kuolinpesän osakkaalla, jonka hoidossa jäämistöomaisuus on.

 

On myös tärkeää, että kaikki kuolinpesän osakkaat ja toissijaiset perilliset kutsutaan paikalle perunkirjoitukseen. Toimitus on lainvoimainen vain, jos kaikille osallistujille on ilmoitettu asianmukaisesti eli todisteellisesti. Kirjalliset ja suulliset kutsut kelpaavat. Mikäli joku tällä listalla olevista henkilöistä ei voi itse osallistua, hän voi valtuuttaa toisen henkilön edustamaan itseään tilaisuudessa.

Järjestä perunkirjoitus hyvissä ajoin

On hyvä huomata, että perunkirjojen tekemiseksi kannattaa ottaa yhteyttä hautausneuvojaamme hyvissä ajoin. Perunkirjat on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa kuolinpäivästä, ja me voimme auttaa sinua tässä prosessissa. Palveluihimme kuuluvat perunkirjoitusten ohella jäämistöositukset sekä perinnönjaot, ja näitä palveluita toteutamme luotettavan yhteistyökumppanimme kanssa. Perinnönjaossa voit saada kauttamme apua esimerkiksi jakokirjan laatimiseen. Jakokirjassa eritellään yksityiskohtaisesti, miten omaisuus jaetaan osakkaiden kesken.

 

Jos sinulla on vaikeuksia saada perunkirjoitus suoritettua ajoissa, älä kuitenkaan huoli. Viranomainen voi myöntää määräajan pidennyksen, mikäli katsoo sen tarpeelliseksi. Pidennyspyyntö tulee tehdä saman määräajan eli kolmen kuukauden sisällä vainajan kuolinpäivästä.

Kysy meiltä lisätietoja, autamme mielellämme

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää perunkirjoituksesta tai muista hautajaisjärjestelyistä, älä epäröi ottaa yhteyttä toimistoomme.

 

Olemme myös laatineet järjestelyiden muistilistan, josta saatat löytää vastauksen kysymykseesi.

Muistilista